پخش زنده
English عربي
5306
-
الف
+

چهلمین جشنواره فیلم فجر در ایستگاه پایانی

چهلمین جشنواره فیلم فجر با معرفی برترین‌های سینمای ایران در سال 1400 به کار خود خاتمه داد.

چهلمین جشنواره فیلم فجر با معرفی برترین‌های سینمای ایران در سال 1400 به کار خود خاتمه داد.

به گزارش آی‌فیلم، مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره فیلم فجر، با حضور داوران، نامزدهای بخش‌های مختلف «مسابقه تبلیغات سینمای ایران»، مسابقه «مستند»، «فیلم کوتاه» و «سودای سیمرغ» و همچنین اهالی رسانه‌ در سالن‌ مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد. 

این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن مجید و تیزر جشنواره آغاز شد و پس از آن در بخش‌های مختلف، سخنران‌ها محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، محمد خزاعی (رئیس سازمان سینمایی) و مسعود نقاش‌زاده (دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر) به ایراد سخن پرداختند.

نقاش‌زاده: سینماگران با وجود محدودیت‌های کرونایی سینما را زنده نگه‌داشتند

در ابتدای این مراسم، مسعود نقاش‌زاده دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر، ضمن خیرمقدم به حضار در سالن، به از دست دادن هنرمندانی که بر اثر ویروس کرونا دیگر در بین سینماگران ایران نیستند، اشاره کرد و گفت: در دو ساله گذشته سینمای ایران به دلیل شیوع کرونا آسیب جدی دید، اما سینماگران شریف ایران علی‌رغم تمام محدودیت‌هایی کرونایی کمر همت بستند و سینما را پابرجا نگه‌داشتند، که البته جا دارد در این محفل از آن‌ها تشکر کنم.

وی در ادامه گفت: سینمای ایران به درختی تنومند تبدیل شده و در این دوره شاهد شاخه‌های جوان و پرباری هستیم که از آن سربرآورده است. سعی کردیم در این دوره از جشنواره رویه‌های بسیاری را استاندارد سازی کنیم و از آغاز، گام‌هایی را برداریم که برنامه‌ریزی روشن‌تری برای کسانی که با جشنواره سرو کار دارند، داشته باشد. 

نصیریان: هر هنرمندی اول باید با الفبای فرهنگ آشنا شود

در ادامه این مراسم، اولین بخش جوایز به بخش تبلیغات فیلم‌های سینمایی اختصاص یافت و پس از آن برگزیدگان بخش فیلم‌ کوتاه و مستند معرفی شدند. همچنین در بخش دیگری از احمدرضا معتمدی تقدیر شد. 

علی نصیریان در این بخش ضمن ابراز خرسندی از رشد والای سینمای ایران، گفت: سینما و تئاتر ما در جهان می‌درخشد و خدا را شکر می‌کنم که زنده ماندم و این جوانان را امروز دیدم. من با آقای معتمدی یک فیلم کار کردم. ایشان از لحاظ اخلاق، تفکر و اندیشه بسیار غنی هستند و من از کار کردن با ایشان لذت بردم.

وی ادامه داد: پشتوانه یک هنرمند، فرهنگ است. به یاد داشته باشید فرهنگ پشتوانه ملت است و فقط تخصص برای تعالی فرهنگ کافی نیست. کارگردان، بازیگر و هر هنرمندی اول باید با الفبای فرهنگ آشنا شود و با پژوهش‌های بسیار حتما موفق خواهید شد. فرهنگ، غذای روح و جان ملت است و این نیاز ملت است. ما فقط محتاج نان و آب نیستیم و محتاج بالا بردن شعور عمومی، ذوق و سلیقه ملت هستیم. ان‌شالله که جوانان ما روز به روز تعالی پیدا کنند.

اسماعیلی: سینمای امروز سقف توقعات ما نیست

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک به مناسبت ولادت امام جواد (ع)، به ایراد سخن پرداخت و گفت: چهلمین جشنواره فیلم فجر امشب به پایان می رسد و ما از فردا آغاز جشنواره چهل و یکم را در برنامه کاریمان خواهیم داشت و تصمیم داریم که با تمام قوت سینمایی امیدآفرین، اخلاقگرا و آگهی‌بخش را برای این سرزمین رقم بزنیم. جشنواره امسال سعی کرد شعار دولت سیزدهم یعنی عدالت فرهنگی را تا حد ممکن جامه عمل بپوشاند و در همین راستا در بسیاری از روستاها با سینمای سیار مردم را پای این جشن بزرگ نشاندیم. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: جشنواره امسال با حضور همه هنرمندان و خانواده بزرگ سینما رونق گرفت و از 4 نسل سینمای بعد از انقلاب در این جشنواره حضور داشتند که جای مباهات دارد. ما برای آینده بهتر سینمای ایران با بررسی همه تجارت به دست آمده در این 40 سال با همه نقاط قوت و ضعف‌ به برنامه‌ریزی برای آینده می‌اندیشیم. سینمای امروز سقف توقعات ما نیست و باید تلاش کنیم و این راه طی نشده را در سال های آینده پشت سر بگذاریم. 

گفتنی است، در این مراسم، جوایز در چهار بخش مختلف جشنواره فیلم فجر شامل تبلیغات سینمای ایران، مسابقه مستند بلند سینمایی، فیلم کوتاه داستانی، بخش سودای سیمرغ به صاحبان آثار برتر تقدیم شد.

بیشتر بخوانید:

ویژه برنامه جشنواره فیلم فجر ۴۰

صفحه اختصاصی چهلمین جشنواره فیلم فجر

م ن / ا ز

نظر شما
ارسال نظر